Sanatate

Hernia ombilicala si hernia inghinala

Hernia este o afectiune de care sufera foarte multi bebelusi. Din punct de vedere medical, hernia este o Umflatura formata prin iesirea totala sau partiala a unui organ din cavitatea sa naturala printr-un orificiu natural sau artificial. Marimea poate varia, de la cativa milimetri, pana la 5 centimetri in diametru. Exista doua tipuri de hernie […]

citeste tot articolul →

Parazitii intestinali

Majoritatea copiilor, unii chiar inca de la varsta frageda, au viermi. Cei mai frecventi viermi sunt limbricii, oxiurii, tenia si giardia. Primele 3 sunt intalnite mai des in mediul rural, in timp de giardia este frecventa mai mult la orase.

citeste tot articolul →

Cresterea imunitatii la copii

Cel mai adesea la schimbarile bruste ale climei, copiii sunt supusi unor riscuri, in special fata de virusi, viroze, raceli. Cu toate ca sunt lucruri obisnuite si comune pentru orice copil, pentru a trece cel mai usor peste toate acestea, trebuie sporita imunitatea copilului.

citeste tot articolul →

Hiperactivitatea la copii

Hiperactivitatea este cunoscuta in mediul medical ca Sindromul Deficientei de Atentie (DSA). In mod conventional, DSA este tratata cu medicamente, care sa modifice comportamentul si care auefecte secundare pe termen lung asupra sanatatii copiilor. De aceea, cel mai indicat, inainte de a apela la orice tratament medicamentos, sa se identifice metode alternative.

citeste tot articolul →

Vremea potrivita pentru inceperea activitatilor sportive

Toti specialistii spun ca sportul si activitatile sportive ajuta la dezvoltarea armonioasa a unui copil, atat fizica cat si psihica. Dar la ce varsta este indicat sa inceapa activitatile sportive? Varsta indicate este cu atat mai repede cu atat mai bine.

citeste tot articolul →

Bolile copilariei

Bolile copilariei sunt de neevitat pentru orice copil. Majoritatea copiilor fac bolile copilariei de mici, insa sunt si exceptii, unii copii fac doar cateva dintre ele, sau chiar deloc. Daca copilului ii apar bubite, atunci sansele ca el sa aibe una dintre bolile copilariei (rubeola, rujeola, varicela sau scarlatina), este foarte mare.

citeste tot articolul →

Schema de vaccinare

Schema de vaccinare recomandata pentru copii si adolescenti in cadrul Programului National de Imunizari din Romania Legenda: BCG = vaccin anti TBC AHB = vaccin anti hepatita B DTP = vaccin impotriva difteriei – tetanosului – tusei convulsive VPOT = vaccin impotriva poliomielitei AR = vaccin impotriva rujeolei DT = rappel la vaccinul DPT Sursa: […]

citeste tot articolul →