Preconceptia

Cand pot face un test de sarcina? Care este perioada indicata pentru realizarea lui?

S-a petrecut, iar acum aveti suspiciuni sau banuieli ca sunteti insarcinata. In prezent, pe piata exista doua tipuri de sarcina: unul bazat pe prelevarea unei mostre de sange si un altul pe baza de urina. Indiferent de metoda, ambele masoara cantitatea hormonului de sarcina.

citeste tot articolul →

Riscuri in preconceptie

La fel ca si sarcina, preconceptia are un rol foarte important legat de ingrijirea sarcinii. Avand in vedere ca majoritatea sarcinilor sunt neplanificate, aceasta perioada este de cele mai multe ori ignorata.

citeste tot articolul →

Alimentatia in perioada preconceptiei

Ati decis ca este timpul sa aveti un copil, asa ca este timpul sa faceti unele schimbari din timp, mai ales in regimul alimentar si in stilul de viata.

citeste tot articolul →

Ovulatia si perioada cea mai fertila pentru conceptie

Ca si definitie, ovulatia este fenomenul de dezvoltare si eliberare a unui ovul din ovarele femeii. In jurul datei de ovulatie, este perioada cea mai fertila a femeii, iar cunoasterea acestei date este foarte utila pentru planificarea unei sarcini.

citeste tot articolul →

Varsta ideala pentru a avea primul copil

Varsta ideala pentru a avea primul copil, a fost intotdeauna un subiect de dezbatere foarte intens discutat.

citeste tot articolul →

Infertilitatea in cuplu

Infertilitatea este una dintre cele mai cotidiene probleme cu care se confrunta cuplurile care isi doresc un copil. Un cuplu este suspectat a fi infertil, daca nu apare sarcina in decurs de un an, in conditiile unei activitati sexuale normale, fara folosirea unei metode contraceptive.

citeste tot articolul →

Primii pasi pentru pregatirea corpului in vederea sarcinii

Ati decis impreuna cu partenerul dvs. de viata ca este mometul ideal pentru a avea un copil. O data decis acest lucru, inainte de a “va pune pe treaba”, majoritatea medicilor recomanda o serie de actiuni, pe care orice viitoare mama trebuie sa le constientizeze, pentru a aduce pe lume un copil perfect sanatos si […]

citeste tot articolul →