Educatie

Greseli frecvente ce se pot face in educatia copiilor

Educatia primita in familie in primii ani de viata inseamna foarte mult, deoarece comportamentul din aceasta perioada se fixeaza cel mai bine, iar comportamentul vostru ca parinti si modul in care alegeti sa va educati copilul va apartine in totalitate.

citeste tot articolul →

Normele elementare de igiena

Inca de cand intra in colectivitate, copilul isi schimba serios obiceiurile. De aceea, este bine ca anumite obiceiuri sa ii ramana inradacinate, printe acestea si normele elementare de igiena.

citeste tot articolul →

Dezvoltarea copilului intr-un mediu violent

Violenta in familie este un fenomen cu care societatea noastra se confrunta din ce in ce mai des. Violenta in familie s-a extins destul de mult, mai ales pentru ca persoanele afectate de acest fenomen refuza sa recunoaca acest lucru fie din rusine, fie de teama repercusiunilor. Acest fenomen afecteaza atat persoanele adulte membre ale […]

citeste tot articolul →

Calculatorul in viata copilului

In ultimii ani, calculatorul este un obiect tot mai des intalnit intr-o casa, o prezenta incontestabila in viata oamenilor. Faptul ca copiii isi vad parintii la calculator, fie ca isi platesc facturile, sau lucreaza pur si simplu. Aceste oportunitati sunt transmise si copiilor, chiar neintentionat.

citeste tot articolul →

Varsta potrivita pentru inceperea scolii

Intrebarea a foarte multi parinti in momentul in care vine timpul, este aceea de a stabili varsta la care copilul este pregatit sa inceapa scoala. Pentru cei mai multi dintre parinti, aceasta dilema este omniprezenta in perioada in care copilul ajunge la aceasta varsta.

citeste tot articolul →

Dificultati in vorbire. Cand apelam la un logoped?

Defectele de vorbire, tulburarile de scris, de citire, de voce, imposibilitatea de a se putea exprima oral, in scris, prin desen, etc, afecteaza viata copilului. Pentru corectarea deficientelor de limbaj, de obicei se solicita ajutorul unui logoped, care este specialist in terapia limbajului.

citeste tot articolul →

Dezvoltarea limbajului si a comunicarii la copilul de 3-6 ani

In primii ani de viata, dar mai ales dupa varsta de 3 ani, unele dintre lucrurile de baza pe care le va invata si le va folosi orice copil sunt dezvoltarea limbajului si a abilitatilor de comunicare.

citeste tot articolul →