Bebelusul

Alimente permise si interzise pana la 1 an

Pana la varsta de 5 luni, bebelusul vostru se va bucura doar de lapic, fie matern, fie formula. Diversificarea alimantatiei este recomandata sa inceapa la 6 luni, dar se poate incepe si mai devreme, la 5 luni.

citeste tot articolul →

Suzeta

Suzeta a fost considerata intotdeauna ce catre parinti o buna modalitate de a ii potoli pe cei mici, si pentru a ii face fericiti si linistiti.

citeste tot articolul →

Obisnuieste copilul sa doarma singur

Destul de multe mamici incearca sa isi invete copiii sa doarma singuri, de cele mai multe roi fara succes. Cel mai dificil este inceputul, pentru ca necesita in primul rand hotarare si determinare, apoi foarte multa rabdare si timp.

citeste tot articolul →

Icterul la nou-nascuti

Icterul la nou-nascuti este o afectiunde foarte des intalnita, caracterizata printr-o culoare galbena a pielii si a unor parti din blobul ocular a nou-nascutului. Aceasta este cauza acumularii unei cantitati mai mari de bibirulina in sange. Aceasta este produsa prin distrugerea celulelor rosii din sange.

citeste tot articolul →

Dezvoltarea bebelusului pana la varsta de 1 an

Etapele dezvoltarii fiecarui copil sunt diferite de la copil la copil, deoarece fiecare copil este diferit, iar etapele pot fi parcurse mai repede sau mai incet.

citeste tot articolul →

Trucuri pentru ca sa il faceti pe cel mic sa doarma

Problema somnului este destul de serioasa pentru perinti. Copii pot face probleme, si de foarte multe ori nu vor sa doarma atunci cand le este ora de somn. Copilului caruia i se asigura o perioada de odihna de 2-3 ore in timpul pranzului are un tonus mai bun, este mai receptiv, mai sociabil, mai bine […]

citeste tot articolul →

Concediul de maternitate si concediul de ingrijire a copilului

Va vom prezenta mai jos cateva lucruri pe care fiecare mama trebuie sa le stie, referitoare la drepturile sale, inca din momentul in care aceasta ramane insarcinata. Am extras pentru voi cateva paragrafe, care, consideram noi, sunt cele mai importante, si pe care trebuie sa le stiti.

citeste tot articolul →