Alaptarea

Biberoane

In cazul in care nu vreti sau nu puteti sa alaptati bebelusul veti ajunge (ca atatia altii inaintea dvs) la solutia biberoanelor si a laptelui praf. In primele saptamani de viata bebelusul va bea lapte in medie la fiecare trei ore, insa acest interval va creste destul de repede spre patru ore, ceea ce inseamna […]

citeste tot articolul →

Prima alaptare

Prima alaptare la san reprezinta o experienta de neuitat pentru mama. Este prima legatura externa pe care o au, dupa ce bebelusul a iesit din vitata extrauterina.

citeste tot articolul →

Dieta mamei in timpul alaptarii

O mama care alapteaza, produce in medie 750ml de lapte pe zi. Specialistii spun ca pentru obtinerea acestei cantitati de lapte zilnic, este necesar un consum suplimentare de energie de minimul 500 calorii pe zi.

citeste tot articolul →

Albactarea

Albactarea, sau mai pe intelesul tuturor, intarcarea, este un moment important, atat pentru mama cat si pentru copil, din punct de vedere fizic si emotional.

citeste tot articolul →

Ingrijirea sanilor in timpul alaptarii

Inca de la primele semne de sarcina, sanii trec printr-o serie de modificari, pregatindu-i pentru alaptare. In timpul alaptarii, sanii necesita o ingrijire speciala, pentru a evita infectiile la nivelul canalelor lactofare sau la nivelul cavitatii bucale a bebelusului. Acesta poate face foarte usor afte bucale!

citeste tot articolul →

Mastita

Ce este mastita? Mastita este o infectie bacteriana a ssanului, care se produce in general ma mamele care alapteaza. Mai rar, se poate produce si la femeile care nu alapteaza, sau chiar la copii.

citeste tot articolul →

Tehnici de alaptare

Sanii trebuie pregatiti prealabil pentru alaptare. Cea mai dificila perioada pentru mama sunt primele 2-3 saptamani, cand durerea apare la prima incercare de alaptare si apoi la inceputul fiecarei alaptari, dureaza 1-2 minute, pentru ca restul alaptarii sa fie nedureros. Durerea este ascutita, si apre atunci cand copilul prinde mamelonul si areola.

citeste tot articolul →