Cresterea imunitatii la copii

Cel mai adesea la schimbarile bruste ale climei, copiii sunt supusi unor riscuri, in special fata de virusi, viroze, raceli. Cu toate ca sunt lucruri obisnuite si comune pentru orice copil, pentru a trece cel mai usor peste toate acestea, trebuie sporita imunitatea copilului.
Va vom prezenta mai jos, cateva modalitati de a creste imunitatea copilului vostru.

– Administrati-i copilului multe legume si fructe, precum morcovi, fasole verde, portocale, capsuni, si in special acele fructe si legume care sunt bogate in vitamina C sau fitonutrienti. Acestia cresc productia de globule albe si interferon, un anticorp care imbraca suprafata celulelor, blocand astfel virusii.
– Obisnuiti-l sa doarma mai mult. Lipsa somnului sau insificienta acestuia, creste riscul imbolnavirii
– Daca este inca bebelus, nu opriti alaptatul. Laptele matern contine anticorpi, care ajuta copilul la cresterea imunitatii. Medicii spun ca anticorpii continuti in lapte, previn infectiile la urechi, alergiile, diareea, pneumoniile sau infectiile urinare.
– Obisnuiti-l sa faca miscare. Tot medicii spun ca exercitiul fizic creste numarul de globule albe.
– Educati-l si invatati-l normele elementare de igiena. Asigurati-va ca se spala cu apa si sapun inainte de fiecare masa, dupa ce a folosit toaleta, sau dup ace s-a jucat cu animalele de pe strada.
– Nu ii dati antibiotice fara prescriptia medicului, deoarece poate dezvolta rezistenta la acel antibiotic.
– In timpul epidemiilor, evitati locurile aglomerate.

Copiilor peste 3 ani, li se mai pot prescrie si diferite medicamente care ajuta la cresterea imunitatii, administrate, de regula, la inceputul primaverii si la sfarsitul toamnei. Pentru identificarea medicamentului potrivit, cereti sfatul medicului vostru.

Articol anterior:

Urmatorul articol: