Infertilitatea in cuplu

Infertilitatea este una dintre cele mai cotidiene probleme cu care se confrunta cuplurile care isi doresc un copil.
Un cuplu este suspectat a fi infertil, daca nu apare sarcina in decurs de un an, in conditiile unei activitati sexuale normale, fara folosirea unei metode contraceptive.

Cuplurile care se confrunta cu asemenea probleme, sunt sfatuite sa mearga in primul rand la un control la medicul ginecolog. In functie de concluziile acestuia in urma controlului medical, se pot recomanda analize mai amanuntite pentru femeie, si analiza spermei pentru barbat.

Daca in istoria cuplului exista antecedente cu probleme de ordin ginecologic, se recomanda efectuarea unor teste de fertilitate. Majoritatea medicilor ginecologi au competent necesara pentru tratarea si sfatuirea cuplurilor, sau ii pot indruma spre medici specializati in probleme de infertilitate.

Cauzele infertilitatii

Cele mai frecvente probleme de infertilitate au fost legate de iregularitatea menstruatiei sau de dinsfunctii ovulatorii, legate de obezitate. S-a constatat ca neregularitatea menstruatiei este strans legata de numarul kilogramelor, deoarece excesul de grasime din corpul femeii face ca aceasta sa produca o cantitate mai mare de estrogen iar corpul sa functioneze ca si cum exista deja o sarcina, iar astfel sansele de a ramane insarcinata se reduc considerabil. La polul opus, femeia prea slaba va avea in organism o cantitate scazuta de estrogen, iar din nou, si aici sansele de a ramane insarcinata sunt foarte reduse.

Primul pas in demersul de a fi mama, este acela de a reduce numarul de kilograme in plus, printr-o dieta echilibrata si mult sport. Pe langa aceste aspecte, se parcurge la un tratament al infertilitatii, pe care vi-l va prescrie medicul ginecolog sau specialist. Tot el, va poate da alte optiuni, precum fertilizarea in vitro sau inseminarea artificiala, daca tratamentul initial nu a dat roade.

Indiferent de cauza infertilitatii, cuplul trebuie sa se inarmeze cu rabdare, deoarece procesul este unul de lunga durata. Un alt aspect care trebuie luat in calcul este faptul ca acest proces implica ambele persoane, nu numai una; iar pentru a avea succes, trebuie sa aveti un tel comun.

Articol anterior:

Urmatorul articol: