Cand pot face un test de sarcina? Care este perioada indicata pentru realizarea lui?

S-a petrecut, iar acum aveti suspiciuni sau banuieli ca sunteti insarcinata. In prezent, pe piata exista doua tipuri de sarcina: unul bazat pe prelevarea unei mostre de sange si un altul pe baza de urina. Indiferent de metoda, ambele masoara cantitatea hormonului de sarcina.

Testul pe baza de urina

Acestea sunt cele mai la indemana, pot fi efectuate chiar de voi. Testele detecteaza hormonul de sarcina din organism, insa numai in momentul in care acesta atinge un anumit nivel.
Perioada optima pentru ca aceste teste sa fie in conformitate cu realitatea difera in functie de gradul de sensibilitate al fiecarui test. De aceea, cele mai eficiente teste de sarcina pe baza de urina pot fi sigure la un interval de cateva zile de la consumarea actului sexual. Insa acestea sunt foarte putine, pentru ca majoritatea testelor necesita o perioada de aproximativ 14 zile de la perioada ovulatiei.
Daca testul rezulta negativ, fie nu sunteti insarcinata, fie ovulatia a avut loc mai tarziu decat perioada calculata de dvs, sau faceti parte din acel mic procent de femei, pentru care nivelul hormonului de sarcina este extreme de redus, chiar daca sunteti totusi insarcinata.

Testul pe baza unei analize a sangelui

Aceste teste detecteaza hormonul sarcinii direct din sange. Acestea sunt considerate a fi mai eficiente decat cele efectuate acasa pe baza urinei. Perioada de detectare a hormonului sarcinii in sange este mult mai mica, de obicei la 6-7 zile de la perioada ovulatiei. Singurul inconvenient pentru acest test, este acela ca nu poate fi efectuat decat pe baza unei recomandari de la medicul specialist.

Articol anterior:

Urmatorul articol: