Cum pierd kilogramele in plus dupa nastere?

Ati nascut de curand, iar primele miscari vi se par un cosmar. Cu timpul acestea vor trece, iar singurul efort pe care vi-l puteti permite este sa mergeti pe jos; la inceput foarte incet, apoi agale, si din ce inc e mai repede.

In timpul sarcinii, majoritatea femeilor acumuleaza lejer 15 kilograme in plus, chiar si mai mult. La nastere, se pierd de obicei 5-6 kilograme, dar tot va mai ramane problema diferentei de kilograme.

Silueta este foarte importanta pentru orice femeie, iar revenirea la silueta initiana dinainte de a ramane insarcinata este un vis pentru toate mamicile. Dar cu putin efort, staruinta si dedicatie, puteti reveni la silueta initiala.

Dupa 6 saptamani de la nastere, puteti incepe cu exercitii fizice usoare. Chiar daca ati nascut normal, pentru exercitiile abdominale trebuie sa lasati sa treaca minim 3 luni, mai ales daca ati suferit o operatie cezariana. Nu va asteptati la rezultate spectaculoase intr-un timp foarte scurt. Prin aceste exercitii, veti obtine tonifierea muschilor, dar mai ales, va pregatiti corpul pentru efort. Chiar si plimbarile prin parc, si impingerea caruciorului, sunt niste exercitii binevenite in primele luni dupa nastere.

Dupa 3 luni de la nastere, puteti sa incepeti cu exercitii usoare de abdomen. Se incepe incet cu abdomen usoare, mai intai cu ridicarea capului, iar apoi, treptat, cu ridicarea umerilor. Spre 4 luni dupa nastere, se pot face abdomene complete.
Puteti sa apelati si la bicicleta medicinala, de foarte multe ori are efect; daca insa va este ‘lene’ de miscare, cel mai indicat este braul medicinal, care va subtiaza talia. Nu va asteptati acum la o talie de viespe, insa veti parea mai supla decat in realitate.

Articol anterior:

Urmatorul articol: