Trucuri pentru ca sa il faceti pe cel mic sa doarma

Problema somnului este destul de serioasa pentru perinti. Copii pot face probleme, si de foarte multe ori nu vor sa doarma atunci cand le este ora de somn. Copilului caruia i se asigura o perioada de odihna de 2-3 ore in timpul pranzului are un tonus mai bun, este mai receptiv, mai sociabil, mai bine dispus, deoarece copilul care nu doarme de dupa-amiaza, din cauza oboselii excesive acumulate in decursul zilei, va avea toate sansele sa doarma foarte greu seara.

Povestile sunt hrana sufleteasca pentru majoritatea copiilor. Indiferent de poveste, faptul ca va aude vocea, il va linisti. Chiar daca nu a inceput sa vorbeasca, asta nu inseamna ca nu poate sa inteleaga. Asa ca cititul este una dintre solutiile bune.

Alti copii sunt mai receptivi la auzul versurilor. Poeziile pentru cei mici sunt unele dintre cele mai frumoase si mai dragute.

Altii sunt mai bucurosi la auzul muzicii. Cantecele de leagan pot adormi de cele mai multe ori chiar si oamenii maturi, asadar ar trebui sa functioneze si la unii copii.

Un alt aspect care il poate face pe cel mic sa nu vrea sa mearga sa doarma, este alimentarea lui in exces inainte de somn. Este bine sa existe o pauza de de cel putin o ora intre ultima masa si somnul de pranz.
De cele mai multe ori, nu sunt obligatorii tot felul de trucuri complexe si obositoare pentru a-l convinge sa doarma. Simpla prezenta a mamei langa patutul lui, cateva cuvinte, un pupic sunt suficiente pentru ca bebelusul sa se cuibareasca in bratele mamei

Indiferent cat doarme la pranz, aceasta relaxare contribuie masiv la dezvoltarea fizica, psihica si intelectuala a copilului.

Articol anterior:

Urmatorul articol: