Suzeta

Suzeta a fost considerata intotdeauna ce catre parinti o buna modalitate de a ii potoli pe cei mici, si pentru a ii face fericiti si linistiti.

Medicii recomanda ca in primele saptamani de viata, bebelusul sa nu primeasca asemenea stimulente, din simlul fapt pentru ca se va obisnui sa suga, iar cand i se va lua suzeta, acesta va avea tendinta de a suge degetul sau orice altceva, pentru ca tendinta generala a copilului este de a duce totul la gura.

Printre beneficiile ei, amintim:

– Calmeaza bebelusul, mai ales inainted e somn.
– Daca se trezeste noaptea, este posibil ca acesta sa inceapa sa suga din suzeta si sa adoarma la loc.
– Ofera bebelusului un sentiment de securitate, asociat cu reflexul de supt.
– Dezvatul de suzeta va fi mult mai usor, pentru ca se poate pur si simplu arunca. Insa degetul mare va fi intotdeauna prezent. Iar dezvatul de a isi suge degetul, va fi mult mai greu.

Dar, micuta suzeta devenita deja indispensabila, nu este intotdeauna si inofensiva. Pot aparea problem de igiena, probleme ale dintilor, problem de alaptare. Cand li se ia suzeta, sugarii vor apela la degetele pentru a-si satisface nevoia de a suge.

Medicii atrag atentia asupraq tipului de suzeta, pentru ca exista o sumedenie de tipuri, forme si dimensiuni.

Trebuie sa aveti cel putin doua bucati, pentru ca se poate ca una sa fie scapata pe jos, si este nevoie de una de rezerva. Din momentul in care a cazut pe jos, suzeta nu va mai fi folosita pana nu va fi curatata cel putin cu apa si sapun sau solutie de sterilizare. Nu este indicat sa o curatati cu propria saliva.

Inainte de folosire, este necesar sa o inspectati bine. Nu o mai utilizati daca este rupta, pentru ca se pot desprinde bucati din ea, iar bebelusul poate sa le inghita sis a se innece cu ele.

Mare atentie la snurul suzetei. Multe modele au acest snur care se agata de gatul copilului pentru cazul in care o scapa din gurita. Foloseste snurul cand iesiti pe strada, nu in patut, mai ales daca bebele adoarme cu suzeta in gurita. Exista riscul ca cel mic sa se rasuceasca si sa-si infasoare snurul in jurul gatului, sufocandu-se.

Articol anterior:

Urmatorul articol: