Obisnuieste copilul sa doarma singur

Destul de multe mamici incearca sa isi invete copiii sa doarma singuri, de cele mai multe roi fara succes. Cel mai dificil este inceputul, pentru ca necesita in primul rand hotarare si determinare, apoi foarte multa rabdare si timp.

Exista insa o serie de metode prin care se poate invata copilul sa nu mia doarma cu mama.

Primul pas care trebuie luat este ca mama sa hotarasca care este programul ideal de somn pentru ea si sa stabileasca care este momentul din zi pentru a il imparti cu copilul. Celelalte momente de somn, doar va adormi cu el, apoi va incerca sa plece de langa el. Pe cat este posibil, este recomandat ca regulile impuse sa fie respectate.

Un alt aspect care trebuie luat in calcul este acela daca mama doarme cu copilul in camera acestuia, sau copilul doarme in camera mamei. In primul caz, obisnuinta de a dormi singur va veni mult mai usor decat daca copilul va schimba mediul, camera, patul.

Fata de ora la care mama doreste sa adoarma noaptea, este indicat ca copilul sa fie pus la culcare cu o ora sau mai mult. Astfel, va fi mai usor pentru mama sa rezolve situatiile in care noaptea bebele se trezeste si doreste sa fie luat in brate sau sa fie hranit.

Plansul este un instrument pe care copilul la cateva luni a invatat s ail ‘speculeze’ foarte bine, si il va utiliza ori de cate ori are nevoia sa atraga atentia. Iata o modalitate de evita acest lucru: hraniti copilul, faceti-i baie, schimbat-l sa fie proaspat curatat. Vorbiti-i si povestiti-i, chiar leganati-l. In momentul in care adoarme, incercati sa il asezati in pat si parasiti camera in liniste de indata ce puteti.

Asteptati-va sa nu functioneze din prima. Exista posibilitatea ca imediat ce parasiti camera, bebelusul sa simta acest lucru. Ramaneti langa el initial, apoi din ce in ce mai rar.

Obisnuinta de a dormi singur va aparea foarte greu, deoarece bebelusului ii place sa stea langa mama lui, ii place sa o simta aproape, si mai ales, sa fie tinut in brate. Este momentul in care se simte foarte ocrotit. De aceea, este imperativ necesar ca mama sa se inarmeze cu foarte multa rabdare.

Prin perseverenta, rabdare si nervi de otel, veti vedea ca veti reusi sa va obisnuiti copilul sa adoarma singur, fara dvs.

Articol anterior:

Urmatorul articol: